

Via LinkedIn kan je op een makkelijke manier in contact blijven met je werknemers, partners, klanten en zelfs je eventuele toekomstige klanten. Facebook, Twitter en Google+ bieden ook deze optie aan, maar als je het puur professioneel wil houden, is LinkedIn de beste keuze!
LinkedIn zorgt ervoor dat je mensen kan zoeken op basis van kennis, vakgebied, opleiding, etc. en ook dat je zelf gevonden kan worden!
Je kunt LinkedIn vergelijken met een groot netwerkevenement waar heel veel potentiële klanten of mogelijke medewerkers rondlopen en jouw doel is om deze mensen voor je te winnen om je bekwaamheid, ervaring, professionaliteit en vakkennis
1. De ideale doelgroep bevindt zich op LinkedIn
Onderstaande feiten laten zien hoe de gemiddelde gebruiker er op LinkedIn uit ziet:
- Een gebruiker is gemiddeld 30 tot 49 jaar
- 50% van de gebruikers hebben een diploma
- 44% van de gebruikers verdienen 50.000 euro/jaar
Dus wanneer je zoekt naar financieel gezonde, potentiële klanten dan is LinkedIn de perfecte plek waar je ze kunt vinden!
2. Breid je persoonlijk netwerk uit
LinkedIn neemt niet het persoonlijk gesprek met een potentiële klant of medewerker over op een netwerkevenement, maar het kan wel een makkelijk instrument zijn om je netwerk te vergroten.
Voeg mensen toe die je op een netwerkevenement ontmoet hebt. Op die manier kunnen er meer mogelijkheden voor je ontstaan die voor jouw bedrijf belangrijk kunnen zijn.
Vaak heb je op zo een evenement niet de kans om met iedereen uit je vakgebied uitgebreid te spreken. Je kunt deze mensen dan toevoegen aan je netwerk en leer ze dan op deze manier beter kennen. Wanneer je merkt dat er een interessante aansluiting is tussen jullie, spreek dan met elkaar af om elkaar beter te leren kennen.
3. Zoek interessante potentiële klanten
Met behulp van de bedrijfspagina’s kan je op LinkedIn zoeken naar potentiële klanten. Leer meer over een bedrijf door hun bedrijfspagina te bestuderen, hun updates te lezen of hun werknemers te onderzoeken.
Benut deze mogelijkheid en bekijk welk perspectief een bedrijf gebruikt om hun doelgroep aan te spreken. Onderzoek op welke manier jij een bedrijf meerwaarde kan bieden en zij jou en maak hier gebruik van.
4. Deel je kennis in groepen
Gebruik LinkedIn om je kennis te delen. Zoek naar groepen in jouw branche. In deze groepen kan je discussies starten en je kennis delen.
Maar wat wel belangrijk is om te weten, is dat je in deze groepen geen reclame mag maken. Het is de bedoeling dat je van elkaar leert. Het is bewezen als je deel neemt in een groep, dat je persoonlijke profiel vier keer meer bekeken wordt!
5. Twitter is gratis
Je kan gratis of betaald gebruik maken van LinkedIn. 90% van de mensen op LinkedIn gebruikt een gratis account. De meest gebruikte opties zijn bovendien gratis en dus is het niet noodzakelijk om te kiezen voor een Premium account.
Conclusie
Ben je nog geen LinkedIn gebruiker? Dan moet je wel even wennen aan dit platform, maar je zal al snel merken dat er zich enorm veel potentieel bevindt.
Durf je te mengen in discussies. Laat zien dat je weet waarover je spreekt en deel je kennis.
Bij LinkedIn draait het niet om de kwantiteit (hoeveel connecties je hebt), maar om de kwaliteit! Hoe sterk is je relatie met je connecties? Ontdek waar de interesse van je connecties ligt en win hun vertrouwen door een meerwaarde te bieden.