MARKETING / COMMUNICATIE

Marketing / Communicatie

Je nieuwe website en/of webshop is gebouwd en is klaar om jouw bezoekers te verwelkomen. Mooi! Dan is het nu tijd om verder te gaan kijken naar jouw marketing en communicatieplan. Heb je hier hulp of advies bij nodig? Laat het ons dan vooral weten.

We denken graag met je mee hoe je je klanten jouw boodschap, visie, product of dienst zo goed en eenduidig mogelijk overbrengt middels de juiste communicatiewegen. Ook het extra promoten van jouw product, dienst of bedrijf en hoe je jouw marketing zo effectief mogelijk kan inzetten pakken we graag met jou samen aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan adverteren in Google of het inzetten van social media.

Xenomedia geeft je graag de juiste tips en advies om ervoor te zorgen dat jouw communicatieplan en jouw marketingplan op elkaar aansluiten, uitgevoerd kunnen worden en het gewenste resultaat behaald zal worden.

Verschil marketing- en communicatieplan

Bij de promotie van een merk, product of dienst, wordt er vaak een marketing- en communicatieplan gemaakt. Wat is het verschil?

  • In een marketingplan omschrijf je wat je wilt bereiken: je visie, missie, doelen. En ook wié je wilt bereiken: de doelgroepen.
  • In een communicatieplan omschrijf je op welke manier je de doelgroepen gaat bereiken en op welke manier je dit gaat doen.

Het communicatieplan kan je dus zien als de opvolger van je marketingplan. Om deze reden worden beide plannen vaak gebundeld tot één plan.