TEKSTSCHRIJVEN

Wat doet een tekstschrijver?

Tekstschrijvers houden zich bezig met het schrijven van teksten in de breedste zin van het woord. Webteksten, nieuwsbrieven, blogs en persberichten; allemaal vallen ze onder het takenpakket van de tekstschrijver. Eigenlijk is ‘tekstschrijver’ een vrij algemeen beroep. ,,Iedereen kan toch teksten schrijven?” Dat klopt, maar een goed lopende tekst schrijven is moeilijker dan je denkt. Daarom worden deze woordkunstenaars vaak ingezet voor het schrijven van trefzekere teksten.

Wat is SEO tekstschrijven?

In één zin definieer ik de betekenis van zoekmachine-optimalisatie of SEO als volgt: SEO is het optimaliseren van (mobiele) websites en apps voor mensen die zoekmachines gebruiken.

Zoekmachine-optimalisatie (SEO) is het actief optimaliseren van een (mobiele) website door het verbeteren van interne en externe factoren (techniek, content, autoriteit) om het bezoek naar de (mobiele) website of app op relevante zoekwoorden (keywords of trefwoorden) vanuit zoekmachines te verhogen.
Daarbij gaat het om de natuurlijke (of organische) zoekresultaten van de zoekmachines.

Wat levert tekstschrijven je op?

We leven in een tijdperk waarin content king is. Er zijn veel websites en dus is er veel concurrentie. Naast goed beeldmateriaal, is het ook belangrijk om goede teksten te hebben. Een goede tekst is goed opgebouwd, heeft de juiste toon en zorgt ervoor dat je goed in Google gevonden wordt. Het schrijven van een goede tekst is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Geldt dit voor jou? Of heb je er simpelweg geen tijd voor om goed voor jouw website teksten te gaan zitten? Geen probleem! Xenomedia gaat voor jou aan de slag!

Goed geschreven teksten maken jou beter vindbaar op Google en zorgen voor meer bezoekers op je website.
Tekst specifiek geschreven voor jouw klant zorgt voor een hogere conversie van bezoeker naar lead naar klant, en dus voor meer omzet.
Door een betere conversie op de website kan het advertentiebudget verlaagd worden, wat een besparing oplevert.
Een frisse kijk door een buitenstaander op jouw product en bedrijf.
Een professionele uitstraling door correct geschreven teksten zorgt voor meer waardering, likes en terugkerende bezoekers.
Een tekstschrijver schrijft webteksten die lange tijd, tot jaren bezoekers aantrekt. Een advertentie verliest zijn werking als je stopt met betalen.
Meer tijd voor jou om dingen waar jij goed in bent te doen, jouw vak.